Selecteer een pagina

Je hebt jezelf aangemeld voor het ‘Lespakket Keuteltje’. De aankomende tijd ga je een wellicht spannende tijd door wanneer je aan de gang gaat met de verschillende opdrachten die aangereikt worden in dit ‘Lespakket Keuteltje’. Het kan zijn dat je tegen vragen aan gaat lopen die te maken hebben met hetgeen behandeld wordt of juist hele andere dingen, alles is mogelijk.

Ik heb het zelf al mogen ervaren tijdens een ander bijzondere vorm van leren, namelijk ervaringsleren, oftewel leren in de praktijk.

Wie ben ik?

Ik ben Jennifer Weerman, geboren in 1983 in Hilversum. Al op vroege leeftijd raakte ik bekend met de verschillende vormen van verlies en rouw, waaronder verlies van dierbaren door overlijden, verlies van omgeving door verhuizing, verlies van gezondheid en daardoor werk en verlies van identiteit door pesten. Doordat ik al jong met deze verschillende vormen van verlies te maken kreeg, bemerkte ik ook al vrij snel de impact en de gevolgen.

Impact en gevolgen

Concentratieverlies, me in mezelf terugtrekken en mezelf ouder voordoen dan dat ik in werkelijkheid was, waren voornaamste gevolgen waar ik bijna dagelijks last van had, maar ook onzekerheid, mezelf niet goed genoeg voelen.

Ik had graag gewild dat er toen ik jong was iemand in mijn omgeving de signalen had opgemerkt dat ik gepest werd. Wellicht dat ik nu dan minder onzeker was en alles. Ik had graag gewild dat als het was opgemerkt, dat ik toen wat ondersteuning en begeleiding had gekregen, zodat ik aan mijn onzekerheid kon werken. Ik hoop dan ook dat je aan het eind van deze cursus voldoende geleerd hebt over hoe je herkennen kan dat een jongere gepest wordt of pest en dat je hem of haar steun en begeleiding kunt bieden die nodig is.

Hoe verder?

Ik kan me heel goed voorstellen dat wanneer je zelf te maken hebt gehad met pesten of vragen hebt over pestgedrag, dat het fijn kan zijn om een support groep te hebben. Deze is er in de vorm van een besloten Facebook-groep: ‘Lespakket Keuteltje’. In deze groep hebben we respect voor elkaar. De dingen die gedeeld worden in de groep, blijven dan ook in de groep.

Opdracht:

  1. Meld jezelf aan voor de besloten Facebook-groep ‘Lespakket Keuteltje’.
  2. Download alvast het werkboek via de bijgevoegde button.
  3. Lees het werkboek alvast door. Heb je vragen of zijn er onduidelijkheden betreft het werkboek? Laat dit dan weten in de besloten Facebook-groep onder gids 1.